Ett Slag Av Gangen (ESAG) - Ett Slag Av Gangen (ESAG)

Et Slag Av Gangen i Drøbak Golfklubb

- et golftilbud med trening tilpasset hver enkelt!


I 2021 inngikk vi en avtale med foreningen Et Slag Av Gangen (ESAG) vis formål er å søke midler og yte støtte til golfklubber som tilrettelegger aktiviteter for mennesker i utenforskap som rusavhengighet eller psykisk syke, unge lovbrytere/rusmisbrukere, domfelte og løslatte unge i utenforskap og minoriteter.
ESAG ønsker at alle de fine menneskene som er deltagere hos oss skal få sitt ønske oppfylt: å komme tilbake til «normalsamfunnet» med jobb eller skole. De mener det finnes en plass i arbeidslivet til alle som ønsker det.

Treningstilbudet foregår som gruppetrening, men hver enkelt deltaker får personlig oppfølging hele tiden.

Drøbak Golfklubb (DGK) har i dag en komitè som tilrettelegger treningsaktiviteter sammen med egne trenere, aktivitetsledere og faddere. Komiteen har et nært samarbeid med klubbens administrasjon, styret og ESAG.

Samarbeidspartnere 2023
Norges Golfforbund (NGF)
Frogn Kommune
Et slag av gangen(ESAG) 

Dagens deltakere mener følgende punkter er viktige motivasjonsfaktorer for dem:

Alle kan spille golf. Det viktigste er ikke å vinne, men å delta.
En flott sport som gir god mosjon, mestringsfølelse og godt sosialt fellesskap.
Kom som du er, alle blir sett og ivaretatt.
Golf gir god mulighet til å trene på konsentrasjon og fokusering.
Hos oss blir du ivaretatt, får hjelp og inspirasjon uten press på prestasjoner.  

I en tidligere deltakerundersøkelse var dette det viktigste:

  • Lære å spille golf og få en sunn interesse.
    • Drive med noe som er morsomt på sitt eget nivå og stadig utvikle seg.
    • Bli i bedre form og kunne spille en halv eller hel golfrunde.
    • Være med i ett trygt sosialt nettverk.


Dette er et tilbud til deg som er helt eller delvis utenfor arbeidslivet, langtidssykemeldt, forebygger sykdom, er til rehabilitering, har en kronisk sykdom, ufør

Vi tilbyr et individuelt tilpasset opplegg slik at flest mulig kan delta uansett forkunnskaper. GGG tilbyr alle en mulighet til å begynne med denne morsomme og utfordrende sporten for å komme seg ut og få et mere fysisk aktivt liv.

Våre deltagere
Gruppen består i dag av 30-40 deltagere som er aktive. De kommer fra ulike steder i Folloregionen, og nærområdet til klubben, og representerer et bredt utvalg av befolkningen.
Deltagerne tilhører ulike diagnosegrupper med mange former for plager og skader. Noen er synlige og andre er skjulte, men felles for de fleste er ønsket om å ha en trygg arena for trening sammen med andre, og selvfølgelig for den sosiale hyggens skyld.


Nye deltakere
er velkomne til å komme alene, eller sammen med en ledsager, og du vil bli introdusert til golfspillets gleder. Du møter bare opp på en trening litt før det starter og så er du i gang. Dette koster selvsagt ikke noe.

Vi har alle forskjellige utgangspunkt og forutsetninger, og golftreningen blir tilpasset hver enkelt deltagers utfordringer og mål.
Du behøver ikke å ha eget utstyr for å starte med golf. Vi har alt du trenger for å komme i gang og for å få det moro. Det eneste vi anbefaler er gode sko og fritidsklær. Regner det må man ha regntøy!

Instruksjon og trening 
Vi møtes 2-3 dager i uken hvor vi trener sammen. Vi har instruktører og aktivitetsledere til å hjelpe oss disse dagene. Instruksjonen foregår på klubbens treningsområder.

Etter treningen møtes vi gjerne over en kopp kaffe og en god prat på vår utmerkede kafé, før mange blir med ut på banen for en golfrunde eller deler av en. Noen velger å gå 18 hull og bruker ca 4 1/2 time på dette, mens andre går 4, 6 eller 9 hull.

Deltagerne blir delt opp i grupper som passer sammen, og vi tar hensyn til hver enkelt spiller og dennes nivå, slik at nye spillere alltid har mer erfarne spillere å gå sammen med.

Dersom det er ønskelig kan du ha en spesiell treningskamerat eller fadder som følger med deg på trening og på banen.

I vintersesongen spiller vi på simulatorer inne på Haug Golfsenter i Ås hver mandag fra kl 12:00.

Veien til golf
For å kunne spille på banen må du gjennom en enkel, men kvalifisert opplæring. Du må få innblikk i golfregler, samspill og etikette for å få et godkjent klubbhandikap. Dette kalles «Veien til Golf».

Denne opplæringen får du ved å delta på våre treninger. Vi har 10 -12 timers opplæring og trening som minimum for å kunne gjennomføre Veien til Golf. Når vi ser at du behersker de grunnleggende øvelsene i golf, blir du invitert ut på en prøverunde sammen med en av trenerne som avgjør om du kan få såkalt «spillerett» i klubben.
Etter endt kurs kan du melde seg inn i Drøbak Golfklubb og spille på vår golfbane, eller baner rundt i hele verden.

Regler og etikette
I golfspill finnes det et regelverk som vi må lære. Vi vanlige golfere lærer de viktigste av dem og klarer oss veldig bra med det.
Etikette har med hvordan vi oppfører oss på banen når vi spiller, om sikkerhet, hensyn til andre spillere og omsorg for banen. Det er som i det vanlige livet: Oppfør deg på en måte som du vil at andre skal oppføre seg mot deg.

Trenere – aktivitetsledere – faddere
Klubbens profesjonelle instruktører/trenere (Pro) har spesialutdannelse for å drive opplæring i golfspill. En gang per måned har vi en instruktør på trening som er tilgjengelig for å hjelpe alle som deltar. I tillegg har vi egne trenere som hjelper til med instruksjon på treningsfelt og spill på banen.

Faddere en annen ordning, hvor erfarne spillere blir med nye golfere og gir råd og veiledning om spill, køllevalg, regler og golf generelt. Fadderne går sammen med deltakere som ønsker råd og hjelp under en golfrunde.

 

Hva handler egentlig golf om?
Golf er ett mestringsspill hvor du lærer å treffe en liten ball med en lang golfkølle. Du skal treffe ballen, uansett hvor den ligger, fra du starter til du er ferdig etter kanskje mange timer på banen. Mestringsfølelsen ved å få det til, eller bare noen gode slag på treningsfeltet, gir deg mye glede. Du får mye mosjon og frisk luft i et sosialt lag. To 9-hullsrunder i uka tilsvarer mer aktivitet enn det Helsedirektoratet anbefaler av fysisk aktivitet per uke. Om du går 9 hull, tilsvarer det ca 5-6 km gange.

Golfbiler
I Drøbak har vi flere golfbiler og en 3-hjuls golfscooter til disposisjon for deltakere som ikke kan gå lengre distanser.

Golf for funksjonshemmede
Klubben har også tilgang til en Paragolfer (elektrisk rullestol) som er beregnet på spillere uten gangfunksjon. Utøveren festes til setet med en sikkerhetssele. Den løfter brukeren fra sittende til stående posisjon. I oppreist stilling har golferen total frihet i bevegelse av skuldre og armer. Den har elektrisk motor og tåler det meste av utendørs terreng, og batteriet holder fint til en herlig runde på 18 hull.

Drøbak Golfbane
Drøbak Golfbane er en 18-hulls parkbane. Den er så lang at spillere som går hele banen går 9-12 kilometer på en runde. Banen er en av Norges mest brukte, både av egne spillere og gjestespillere. Deler av den ligger vakkert til langs hovedveien inn til Drøbak, og delvis inn til marka og tettbebyggelsen langs Belsjøveien opp mot Heer på den andre siden.

Golfkaféen er et naturlig samlingspunkt etter trening, samt før, under og etter en golfrunde. De server blant annet kaffe, vaffel, mineralvann, baguetter, salater og middagsretter. Stikk gjerne innom kaféen og kos deg selv om du ikke skal spille golf!

Sosialt samvær
Sosialt samvær er en viktig faktor, og vi kombinerer gjerne sosiale tilstelninger med uformelle og morsomme konkurranser, hvor både nybegynnere og mer erfarne spillere konkurrerer sammen. Her er alle vinnere! Golf er en sosial idrett både når vi trener, slapper av og når vi spiller. Vi er alltid sammen med noen andre som man kan snakke med, og vi har god kjemi innen gruppa.

 

  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her