To hole in one på under 3 uker | Drobak Golf

To hole in one på under 3 uker

Espen Tollefsen (45) – opprinnelig fra Kristiansund, men bosatt i Vardeveien i Drøbak siden 2000 - har klart det de fleste golfspillere drømmer om: En «hole-in-one» - med ballen i hullet på ett slag! Ikke bare èn gang – men to – og det på under tre uker!

Den første golfballen sendte han «rett-i-koppen» den 17. juni i år på hull 6 – det lange par-3-hullet langs Berlejordet ned mot Belsjøveien. Dette hullet – hvor du må slå over vannet like foran greenen - sponses av Freia, som gir 10 kilo sjokolade til den som sette ballen direkte i hullet.  – En premie, som iallfall familien satte stor pris på, smiler Tollefsen, og forteller at dette var hans første av to «hole-in-one» i «karrieren». – «Rett-i-koppen»-slag er en god kombinasjon av flaks …. og litt dyktighet, mener en beskjeden Tollefsen.

Den neste «rett-i-koppen» kom den 6. juli på hull nr 4 - det noe kortere par 3-hullet på den andre siden av Belsjøveien – like nedenfor hovedhuset til Einar Berle. –Joda, jeg har garantert å spandere en flaske boblevann på resten av «flighten» når vi skal ha noen runder igjen til helgen.

Har spilt golf siden 1998

Tollefsen, som snart starter opp som Partner i det nyetablerte firmaet Infomap:r Norge, har spilt golf siden 1998 og har i dag et spillehandicap på 15,1: - Golf er en flott aktivitet for  «kropp og sjel», hvor du kan konkurrere mot deg selv og ditt eget handicap, i konkurranser, eller i vennskapelig kniving med opptil tre medspillere innad i en «flight»,  sier en fornøyd golfer, som håper han ikke er ferdig med å sette golfballer «rett-i- koppen».

177 «rett-i-koppen» siden åpningen i 1992

Totalt er det nå registrert 177 «hole-in-one» på Drøbak Golfklubbs bane siden åpningen den 13. juni i 1992 – 37 av disse på dagens hull nr. 4 og 22 på hull nr 6. Hull nr 17 – midtveis på Ullerudsletta – er det «letteste» par 3-hullet å få «hole-in-one» - her er det registrert 89, mens 15 har satt ballen «rett-i-koppen» på dagens hull 15 – nederst i Smieveien, like ved rundkjøringen. Tre spillere har oppnådd «hole-in-one» på tre forskjellige par fire-hull. Den første HIO’en kom allerede den første spilleuken, da DGKs golfnestor Kjell Arild Hansen satte ballen «rett-i-koppen» på hull nr. 4.

Bilde 1 - Tollefsen - 2015-07-09 - 01

 

Drøbaksmannen Espen Tollefsen (45) er èn av 22 som har slått ballen «rett-i-koppen» på hull nr 6 på Drøbak Golfklubbs bane – her fotografert med premiene på greenen like på oversiden av Belsjøveien. (Foto: J. Ketil Steine/DGK)

Espen Tollefsen fra Drøbak Golfklubb har slått to «hole-in-one» - ballen i «koppen» på ett slag – iløpet av 20 dager – først på hull nr. 6 den 17. juni, og deretter på hull nr. 4 den 6. juli. (Foto: J. Ketil Steine, DGK)

                                                                                                                                             

Mediekontakt DGK: J. Ketil Steine – mobil 47464183 jksteine@broadpark.no                 

 

INFORMASJON

DRØBAK GOLFKLUBB

Belsjøveien 50 – 1445 Drøbak
E-post: dgk@drobakgolf.no
Tlf. 64 98 96 50
Ta meg hit (kart)

Green fee:

Hverdager:            fra kr 450,-
Helg/Helligdager: fra kr 490,-

VÅRE STØTTESPILLERE

Se sponsorer