Pressemelding – Nok en god golfsesong er over | Drobak Golf

Pressemelding – Nok en god golfsesong er over

- Spillesesongen i Drøbak Golfklubb er nå over, banen er stengt for spillere og turgåerne har «fritt leide». Forberedelsene til «vinterdvalen» er i full gang, og foreløpige resultater for 2016-sesongen i Drøbak Golfklubb viser nok et godt år:

-Totalt ble det registrert nesten 31 000 spillerunder på banen i år – omtrent det samme som i fjor, sier daglig leder Jens Gilboe i DGK, og forteller at av disse var 4500 gjestespill-runder mot vel 3900 i 2015. Totalt ble det registrert 11300 turneringsrunder – 1000 flere enn i fjor.

-Medlemmene i DGK stod selv for nesten 15000 spillerunder, og i snitt gikk hvert medlem vel 9 spillerunder i år, sier Gilboe og forteller at Drøbak Golfklubb fikk totalt 172 nye medlemmer i 2016 – hvorav vel 50 nye er barn og unge. Antallet medlemmer økte dermed med netto 50 i år - til totalt 1630 medlemmer i 2016.

Takk til turgåerne – nå kan dere «overta» banen et halvår
Golfspillerne i DGK har nå flyttet sine aktiviteter til golfsenteret på Haug og til baner på sydligere egner. – Også i år vil vi takke turgåerne for at de har vist respekt for at golfbanen er vår arena fra mai til langt ut i oktober, sier Gilboe, og forteller at klubben betaler markleie for parkbanen hele året, og at dette faktisk betyr at banen således ikke er åpen for allmenn ferdsel i golfsesongen.

Satsing på barn og unge
-Golfkarusellrenn og Golf Camper fortsetter å være en suksess – med god hjelp av frivillige medlemmer og egne juniorspillere, og med god støtte fra våre samarbeidspartnere på juniorarbeidet i klubben - Villamar AS og Energi Salg Norge – i løpet av året, sier klubbsekretær Heidi Beldring i DGK, og forteller at dette viktige arbeidet vil fortsette neste år: -I år har vi hatt tre Camper med totalt 98 deltagere i alderen 5 – 16 år. 51 av disse hadde ikke tidligere spilt golf og er nå kvalifisert for banespill etter å ha tatt veien til golf kurset på campene.  Det er gjennomført tre golfkaruseller – dette er ofte barnas første møte med golf, hvor lek er viktig, forteller Beldring.

Gode sportslige resultater
Gilboe forteller at satsingen på barn og unge de siste årene også gir sportslige resultater:

-14-årige Mikkel Antonsen, som bor og spiller i Spania i vinterhalvåret, tok i år NM-seier i den yngste gutteklassen og hadde flere topp plaseringer på Titleist Tour. 14-årige Alexander Naglestad vant finalen i årets Narvesen Tour og hadde flere topp plasseringer på denne touren gjennom sesongen. Jostein Ryste (som er siste års junior) spilte fast på Titleist Tour i år og deltok også i Norges Cup og Østlands Tour med flere gode resultater. Andre juniorer, som DGK har forventninger til i årene som kommer, er 11-årige Karl Ferdinand Støre, 14-årige Philip Bondestad og 18-årige Martin Brage Linberg Aspelund, som alle har markert seg positivt i år. DGKs Sandra Nordaas går snart ut av rekken som juniorspiller, og startet i høst med collegegolf i USA.                                                                    
Også de voksne har markert seg:
DGK-spilleren Julie Schøyen Reinertsen tok NM-gull i matchplay, mens Henning Høgmoen havnet på en flott 5. plass i herreklassen i samme NM-turnering. Drøbak Golfklubbs ene profesjonelle spiller – Anders Strand Ellingsberg – har i år kvalifisert seg til spill i alle turneringer i Nordic League neste sesong. Han legger ikke skjul på at årets gode resultater bla skyldes samarbeidet med DGKs hovedtrener Jim McGowan, og han legger heller ikke skjul på at målet neste år er avansement til Challenge Tour i 2018. Strand Ellingsberg tok også en sølvmedalje i årets finale i Norges Cup – arrangert i Drøbak.

Også de eldste Drøbak-spillerne har markert seg i 2016: Tina Lindvall Selstad tok NM-gull i sitt første år som senior i klassen Senior Damer (50-59 år) på Losby golfklubb i slutten av juni. Mange i golfmiljøet i Drøbak vil huske Tina som en blid og sprudlende Pro – eller «trener» på godt norsk – fra 1997 til 2003.

DGKs senior damelag – med Kirsten Ravne Bugten, Marit Munthe-Kaas, Tove Olafsen og Tina Lindvall Selstad - beholdt sin plass i 1. divisjon i Norsk Seniorgolfs lagmesterskap, og kan dermed notere seg for hele 12 års ubrutt plassering i 1. divisjon. DGKs seniordamer har også et 2. lag – med Astri Spieler, Herdis Eikemo, Gerd Irene Olsen og Marianne Aakre - som vant sin turnering samme helg, og som nå rykker opp fra 3. til 2. divisjon.

Etter over totalt 100 turneringer på Callaway Senior Tour i år, stakk DGK-spilleren Erlend Wiik av med årets sammenlagtseier i klasse 2 i Norsk Seniorgolfs Masterturnering. Og, som om det ikke var nok: Selve finaleturneringen, over to dager, ble vunnet av DGKs Espen Olafsen – også han i klasse 2.

Ellers har seniorgruppen i DGK arrangert ukentlige turneringer for de eldste damene og herrene – med god deltagelse – gjennom hele sesongen.

Får skryt som turneringsarrangør
Drøbak Golfklubb har også i år arrangert en rekke lokale og nasjonale turneringer i tillegg til et utall mindre turneringer for sponsorer og samarbeidspartnere. I august arrangerte DGK, for annet år på rad, den store internasjonale Drøbak Ladies Open – LET Access Nordea Tour med over 120 deltakere fra rundt 20 land, og Norges Cup Finalen i september med 78 av de beste Norske spillerne og klubben fikk igjen uforbeholden ros fra utøverne, hovedarrangøren og Norges Golfforbund for begge arrangementene.

Greenkeeper: Vi har hatt en bra sesong
-2016 er det året til nå hvor vi har fått mest «skryt» og lovord fra medlemmer og gjestespillere, sier DGKs greenkeeper Bjørn Fleisje, og forteller at dette har skjedd til tross for svært tidlig åpning den 9. april). -Liten eller ingen vekst de fire fem første ukene pga lav temperatur, gjorde greenene humpete og glisne, med dette fikk vi bukt med da varmen og veksten kom i gang, derfra og ut har banen vært i meget god skikk, forteller Fleisje og takker medarbeiderne for meget god innsats i nok en sesong.


«Gå ikke på plenen» vinterstid
–Vi gjerder også inn alle greenene slik at vi unngår at publikum går over disse vinterstid, sier
Fleisje og forteller at skispor og andre spor over greenen fører hardpakking av snøen og til slutt ising, som kan ødelegge disse kortklipte delene av banen. Rundt øvingsgreenene på drivingrangen blir det også i år satt opp nettinggjerde for å hindre at skiløperne krysser disse.
–Det er viktig å minne om at «gå ikke på plenen vinterstid», så kan vi presentere en flott bane med grønne, fine greener også neste år – når vi åpner, avslutter Fleisje.

Stengt butikk, drivingrange og kafe
DGKs Head Pro, Jim Mc Gowan, har nå flyttet «butikken» fra Nordre Belsjø til golfsenteret på Haug gård midtveis mellom Drøbak og Ås, hvor han etter hvert fortsetter virksomheten med trenings- og instruksjonstimer, salg av golfutstyr og reparasjon av golfkøller frem til neste sesong starter igjen i april-mai neste år.  Selv om golfkafèen stengte i begynnelsen av oktober, drives golfrestauranten videre med lukkede selskaper og catering.

Golf for alle: DGK også aktiv innen Golf Grønn Glede
Drøbak Golfklubb har i mange år vært aktiv innen Golf Grønn Glede - GGG – et golftilbud som tilrettelegges for personer som av ulike årsaker trenger ekstra hjelp. -Golf Grønn Glede i

Drøbak har fått mange medlemmer, som av ulike årsaker er eller har vært utenfor arbeidslivet; langtidssykemeldte, uføre eller bevegelseshemmede, syns- eller hørselshemmede, sier Per Hansen, som leder GGG i Drøbak Golfklubb: -I 2016 har GGG hatt faste aktiviteter for vel 60 deltakere på dagtid - tre dager i uka - med trening og spill på banen for helt nye og allerede etablerte spillere. Nå fortsetter sesongen innendørs, sier Hansen og forteller at helsepersonell i området er en meget viktig målgruppe: -Vi har arbeidet for å få kontakt med leger og annet helsepersonell for at disse skal kunne formidle kontakt til oss slik at vi kan informere pasientene om et godt, variert og usnobbete aktivitetstilbud, som er tilrettelagt for alle: -Golf er en fysisk aktivitet med moderat intensitet, og passer for de fleste: Vi er ute, trener og lærer å spille golf, og etter hvert mestrer de fleste spillet på treningsfeltene. GGG har et godt og trygt sosialt miljø og vi har en rekke sosiale aktiviteter for alle, avslutter Per Hansen.

 

965low
Snart kommer vinteren, og det første rimlaget legger seg på Drøbak Golfklubbs parkbane.
Dette illustrasjonsbildet fra oktober 2014 viser at turgåerne har «overtatt» golfbanen etter at
spillesesongen er over – til fots, eller på ski, så snart snøen legger seg.
(Foto: J. Ketil Steine/DGK)

 

INFORMASJON

DRØBAK GOLFKLUBB

Belsjøveien 50 – 1445 Drøbak
E-post: dgk@drobakgolf.no
Tlf. 64 98 96 50
Ta meg hit (kart)

Green fee:

Hverdager:            fra kr 450,-
Helg/Helligdager: fra kr 490,-

VÅRE STØTTESPILLERE

Se sponsorer