Odd Kristiansen – Ett bein ingen hindring

Pressemelding Amta: Tekst og foto: J. Ketil Steine

Odd Kristiansen spiller golf 5 måneder etter amputasjonen - Ett bein ingen hindring

(11-07-2018:) -Oi, dette er nok slutten på golfkarrieren, var en av de første tankene som fòr gjennom hodet etter at jeg hadde fått amputert det venstre benet midt på låret, forteller den 78-årige pensjonerte elektroingeniøren og økonomen Odd Kristiansen fra Lensmannssvingen i Drøbak.

Odd har spilt golf siden i slutten av 90-årene, og hadde nok for lengst forsonet seg med at han ikke kunne leve av golfen – men, som de fleste andre, måtte satse på å leve for og med golf som en viktig aktivitetsform – etter hvert – i seniorgruppen i Drøbak Golfklubb (DGK).
Godt miljø i Drøbak Golfklubb
-Jeg gledet meg over et fantastisk hyggelig golfmiljø, og vi angret ikke på at vi flyttet til Lensmannssvingen og Drøbak i 2007. -Jeg var tidligere medlem i Hauger golfklubb, og meldte meg inn i DGK i 2009 – på grunn av reiseveien, men også på grunn av ryktene om det gode miljøet i klubben, forteller Odd.
Kreft i kneet
I 2015 fikk Odd Kristiansen påvist kreftkuler i det venstre kneet. Kulene ble operert bort, og han fikk kraftig strålebehandling før han til slutt fikk beskjed om at det venstre beinet måtte fjernes. I midten av februar i år ble beinet fjernet, og nå er Odd tilbake på golfbanen – blant annet med assistanse av gode hjelpere i Drøbak Golfklubb Golf Grønn Glede.
Hjelp av drøbaksmann
-Under rehabiliteringen på Unicare Fram på Rykkin i Bærum, møtte jeg idrettspedagogen Roar Seim Larsen fra Drøbak, sier Odd, og forteller at Roar selv så vidt hadde overlevd en alvorlig trafikkulykke i 2002. Seim Larsen hadde gått den harde veien tilbake til livet, og mente at Odd burde prøve seg med golfkøllene så snart som mulig. Roar visste godt hva han snakket om – han var selv leder av Golf Grønn Glede i Drøbak inntil Per Hansen overtok vinteren 2006-07. -Roar stablet meg på beinet (!!), og ved hjelp av èn krykke, som støtte, klarte jeg faktisk å svinge golfkølla, og dermed var håpet tent, forteller Odd.

Kontaktet DGK Golf Grønn Glede
Roar foreslo at Odd skulle ta kontakt med Per Hansen i DGK Golf Grønn Glede: -Joda, jeg hadde registrert at DGK hadde en egen GGG-gruppe, men hadde aldri reflektert over at jeg skulle få bruk for den fantastiske kompetansen gruppen innehar, sier Odd – som øyeblikkelig ble «tildelt» den Paragolfer’n som DGK hadde hatt siden 2012. Klubben har nok vurdert å selge Paragolfer’n – som er en el-drevet rullestol hvor setet kan heves og vippes fremover slik at brukeren blir stående og dermed kan svinge golfkøllen fritt. -Vi kunne jo ikke gå rundt og håpe på at noen skulle få bruk for Paragolfer’n, men vi er nå sjeleglade for at vi beholdt den, smiler lederen av DGK Golf Grønn Glede, Per Hansen, som selv – etter sykdom - har følt på kroppen hvor nyttig golf’en har vært – både som mental og fysisk trening og aktivitet, men også i sosial sammenheng.
Fantastisk støtte fra DGK og Frogn kommune
I disse dager – kun fem måneder etter amputasjonen - svinger Odd igjen golfkøllene på Drøbak Golfklubbs bane: -Jeg har fått fantastisk støtte – både fra Drøbak Golfklubb, men ikke minst fra Frogn kommune, hvor hjelpemiddelsentralen må være blant Norges beste, sier Odd Kristiansen, og forteller at han allerede har satt et klart mål for årets sesong – å spille minst èn runde sammen med gamle venner i seniorgruppen i Drøbak Golfklubb. Foreløpig trener han med Golf Grønn Glede, men alle som har sett Odd på øvingsbanen og drivingrange’n, er overbevist om at dette målet når han – også ved hjelp at gode venner, som må hjelpe til med å «pegge opp» ballen – dvs plassere den på den vesle tre-peg’en på utslaget. Det er også den eneste hjelpen han trenger – ett bein ingen hindring, som Odd sier.


(Foto: J. Ketil Steine)

Lederen i DGK Golf Grønn Glede, Per Hansen (tv) og Odd Kristiansen med Paragolfer’n på driving range’n på Nordre Belsjø. Per Hansen (67), som er bosatt i Nordre Frogn, fikk selv en skade som endret livet hans drastisk i 2002: -Fra å være bedriftsleder opplevde jeg en situasjon der jeg nærmest bare eksisterte, og jeg har brukt mye tid på trening - spesielt golf - til å bygge meg opp og holde meg i form etter dette, forteller Hansen, som legger vekt på at dette er gjort i et godt og trygt nettverk sammen med bla venner og andre deltakere i Drøbak Golfklubb/GGG. Per begynte å spille golf i Drøbak i 1991, og tok Grønt Kort samme år. I dag spiller han årlig ca 180 runder golf – de aller fleste på Drøbak Golfklubbs egen parkbane i Drøbak.(Foto: J.Ketil Steine)

-Målet mitt i år, bare et halvår etter amputasjonen av det venstre beinet, er å spille minst en golfrunde sammen med gamle kompiser i DGKs seniorgruppe, smiler Odd Kristiansen.(Foto: J. Ketil Steine)
Odd Kristiansen fikk amputert det venstre beinet midt på låret i februar i år, men allerede nå – 5 måneder senere - svinger han golfkøllene ved hjelp av en såkalt Paragolfer – en rullestol spesialtilpasset for golf, hvor setet heves og svinges slik at brukeren kan stå og svinge golfkøllene fritt.

INFORMASJON

DRØBAK GOLFKLUBB

Belsjøveien 50 – 1445 Drøbak
E-post: dgk@drobakgolf.no
Tlf. 64 98 96 50
Ta meg hit (kart)

Green fee:

Hverdager:            fra kr 450,-
Helg/Helligdager: fra kr 490,-

VÅRE STØTTESPILLERE

Se sponsorer