Banen Høst/Vinter 2015

Høsten er her og vinteren lar vente på seg, dette medfører at vi får gjort mye arbeid på banen vår.

De vanlige vinterforberedelsene er så godt som utført.  Greenene er dyp vertikalskåret og stikkluftet, før vi gjæret dem inn. Utslagsstedene er dyp vertikalskåret, og de mest utsatte blir gjæret inn.

Utstyr og nett er tatt ned og inn, med unntak av benker og søppelkasser. Disse blir stående ute en stund til, som et tilbud til alle turgåere og hundeluftere på banen vår.

Vi har fått drenert og endret noe på terrenget rundt greenen på hull 6, dette for å fjerne våte områder og å lage bedre inn og utgang til greenen. Her gjenstår litt finpussing, samt gresslegging og såing. Det er fylt på masse til høyre for dammen og terrenget er jevnet til, dette for å fjerne det våte området vi har slitt med der i alle år.

Arbeidet rundt green 1 fortsetter, vi har nå jevnet ut deler av området med masser vi har fått, og vil fortsette arbeidet her med fjerning av noen trær. Grunneier er kontaktet vedrørende hvilke trær som kan felles. Dette vil gi mer lys og luft inn på greenområdet, som igjen på sikt vil gi oss mulighet for bedre gresskvalitet på greenen. Vi er kommet langt, men det gjenstår å så opp området og noe påfyll av masse og finpussing nede i bakkant mot green 3.

Dreneringer er reparert eller utbedret, særlig på hullene, 7 og 18, og det jobbes nå ved utslagsstedet på hull 18, her for å lede overvann ut i bekkefaret. Bekken langs hull 16 og hull 2 og 3 er renset.

I dag er utslagsstedene sprøytet grunnet et begynnende soppangrep, angrepet kom som en følge av lang tids mildt og fuktig vær. Dette vil bli fulgt opp med en behandling til, da sammen med greener og forgreener som allerede er behandlet en gang i høst.

Vi vil fortsette arbeidet på banen så langt været tillater, da med særlig med fokus på kontroll av vann på og i umiddelbar nærhet av greenene. Vi vil også gå på å tynne ut vegetasjon ved noen av utsalgsstedene, dette for å få inn mer lys og luft.

Ønsker med dette alle en fin høst og god vinter.

mvh Bjørn Fleisje Head Greenkeeper

IMG_3451 IMG_3454

INFORMASJON

DRØBAK GOLFKLUBB

Belsjøveien 50 – 1445 Drøbak
E-post: dgk@drobakgolf.no
Tlf. 64 98 96 50
Ta meg hit (kart)

Green fee:

Hverdager:            fra kr 450,-
Helg/Helligdager: fra kr 490,-

VÅRE STØTTESPILLERE

Se sponsorer