13-årige Mikkel fra Drøbak tok bronse i junior NM i golf | Drobak Golf

13-årige Mikkel fra Drøbak tok bronse i junior NM i golf

13-årige Mikkel Antonsen (bildet) fra Drøbak Golfklubb tok en flott bronseplass i klassen U15 under årets NM for Juniorer på Bogstad før helgen.

Mikkel Antonsen DGK 2015
(Foto: Jens Gilboe/DGK)

13-åringen, som spiller på 4,4 i handicap, er nå tilbake som elev ved den norske skolen i Costa Blanca i Spania. Mikkel fikk den ene av to såkalte «wild card»-plasser i U15, juniorer (opp til 15 år): -Jeg pendler mellom jobb i Drøbak og Spania, hvor Mikkel bor store deler av året. Mikkel kan således ikke delta på den norske Titleist-touren, som kvalifiserer til junior NM, forteller faren, Helge Antonsen: -Mikkel er rangert som nr. 4 i sin klasse Infantiles (13-14 år) i den spanske, autonome regionen Valencia. Valencia-regionen har over 5 millioner innbyggere, og med over 100 golfbaner har den mange flere junior golfspillere enn i Norge. Her er nå Mikkel nr 4 på rankingen i sin klasse, og så oppnådde han en flott 3. plass i junior NM, sier en stolt pappa, og forteller at Mikkel startet å spille golf i Drøbak som 8-åring: -Han tok grønt kort i Drøbak høsten 2009, men spillegleden våknet ikke skikkelig før våren 2010 da DGK var på sin "årlige" juniortur til Danmark.

Opp og ned under NM

Under NM i Bogstad i forrige uke startet Mikkel med en 2. plass efter første dag. Dag 2 ledet han, og den siste dagen var han en stund nede på en 5. plass før han klarte å snu spillet de siste hullene – og takket for wild-card’et med en flott bronseplass. Eirik Einmo Thomassen fra Moss & Rygge GK gjorde ingenting galt i førersetet i lederballen i gutteklassen. Hans avsluttende 75-runde tok ham til åtte over par totalt. Det holdt til to slags seier over Haugaland-gutten Bård Skogen. Mikkel Antonsen (Drøbak GK) kapret den siste pallplassen på +12.

Ny inndeling for juniorene:

Pappa er – naturligvis – godt fornøyd med Mikkels innsats, og fulgte turneringen med skrekkblandet fryd: Norges Golfforbunds nye organisering av juniorklassen – med èn klasse opp til 15 år, og èn klasse for de eldste opp til 19 år - gjør at de yngste ikke lenger blir «listefyll» i konkurranse med de eldste juniorene. I år stilte totalt 14 U15 gutter – inklusive de to «wild-card»ene – til start i den yngste gutteklassen, mens det totalt var nesten 30 spillere som konkurrerte om disse plassene. I den yngste jenteklassen stilte 9 til start. –Den nye aldersinndelingen betyr at de yngste konkurrer blant «sine egne», og dette ser ut til å gjør at interessen for å delta øker, avslutter Helge Antonsen.

                                                                                                                                            

Mediekontakt DGK: J. Ketil Steine – mobil 47464183 jksteine@broadpark.no      

INFORMASJON

DRØBAK GOLFKLUBB

Belsjøveien 50 – 1445 Drøbak
E-post: dgk@drobakgolf.no
Tlf. 64 98 96 50
Ta meg hit (kart)

Green fee:

Hverdager:            fra kr 450,-
Helg/Helligdager: fra kr 490,-

VÅRE STØTTESPILLERE

Se sponsorer