En flott Titleist Tour i Drøbak | Drobak Golf

En flott Titleist Tour i Drøbak

En av årets store juniorturneringer - Titleist Tour – ble arrangert av Drøbak Golfklubb i helgen: Med i alt 87 av de beste norske juniorspillerne på startlisten viste Drøbak seg fra sin absolutt beste side, med 24-25 grader og sol fra blå himmel – og en golfbane i topp stand – og DGK fikk velfortjent skryt fra Norges Golfforbund for både banen og selve gjennomføringen.

Resultatlisten ga ikke like stor uttelling, sett med Drøbak GKs øyne – med kun to av Drøbaks juniorspillere til start. Jostein Ryste fra DGK spilte glitrende den første runden på lørdag, og endte opp på par. Den andre runden lørdag gikk ikke fullt så bra, og selv om han spilte bedre den tredje runden på søndag, endte unge Ryste – som spiller i klasen gutter opp til 19 år – på en delt 27. plass i sin klasse. Drøbaks debutant - Simon Alexander Naglestad, som fikk «wild card» i klassen for yngre gutter under 15 år – spilte bare bedre og bedre runde for runde, og var et eneste stor smil etter å ha endt på en 10. plass i sin klasse.  Drøbaks beste juniorer – Viktor Hovland og Sandra Nordaas – hadde begge spillepause denne helgen.

Kun tre køller + putter

Deltagerne i helgen hadde kun med seg tre køller og «putter» i bag’en, og det ble spilt to runder på lørdag, og en runde på søndag. I klassen Gutter 19 ble det dobbeltseier til Stavanger Golfklubb med Ruben Pettersen (1) og Petter S. Møller (2). Den eldste jenteklassen ble vunnet av Dorthea Forbrigde fra Oslo GK etter spennende omspill på hull 18 mot Celine Borge (Vestfold GK), mens den yngste jenteklassen ble vunnet av Madelene Stavnar fra Vestfold GK. Den yngste gutteklassen ble vunnet av Bård Bjørnevi Skogen fra Haugaland G.

Gratulerer til alle vinnerne og deltakerne som var med på å gjøre dette til en strålende, spennende og moro turneringshelg på Drøbak GK!

Titleist Tour er den øverste turneringsserien for juniorer i Norge, og turneringen skaper en god arena for utvikling og forbereder spillerne på internasjonal turneringsdeltagelse. I løpet av dette året har Drøbak-spillere som for eksempel Sandra Nordaas og Viktor Hovland markert seg godt i internasjonale juniorturneringer: Turneringer på Titleist Tour teller på den internasjonale amatørrankingen, og gir dermed et bedre grunnlag for norske spillere til å få erfaringer internasjonalt. Turneringen er også er en del av kvalifiseringen for neste års NM for juniorer. Titleist Tour spilles i år på 8 norske golfbaner landet rundt: Sola GK i mai, Haugaland GK samt Moss & Rygge GK i juni, Vestfold GK i juli, Stiklestad GK og Oslo GK (NM) tidligere i august, nå i Drøbak og til slutt i Kragerø GK i slutten av august. Turneringene spilles i to aldersklasser med tilpassede banelengder: Jenter 13-15 år (J15) med ca. 9 spillere, Jenter 16-19 år (J19) med ca. 18 spillere, Gutter 13-15 år (G15) med ca 12 spillere og den største klassen - Gutter 16-19 år (G19) med – med ca. 48 spillere.

                                                                                                                                            

Mediekontakt DGK: J. Ketil Steine – mobil 47464183 jksteine@broadpark.no              

Jostein Ryste 2015 DGK

Jostein Ryste fra DGK spilte glitrende den første runden på lørdag, og endte opp på par. (Foto: J. Ketil Steine/DGK)

 Alex Naglestad 2015 DGK

Drøbaks debutant - Simon Alexander Naglestad - og var et eneste stor smil etter å ha endt på en 10. plass i sin klasse, Gutter under 15 år.  (Foto: J. Ketil Steine/DGK)

Resultater – Trykk her

INFORMASJON

DRØBAK GOLFKLUBB

Belsjøveien 50 – 1445 Drøbak
E-post: dgk@drobakgolf.no
Tlf. 64 98 96 50
Ta meg hit (kart)

Green fee:

Hverdager:            fra kr 450,-
Helg/Helligdager: fra kr 490,-

VÅRE STØTTESPILLERE

Se sponsorer