Joakim Marksten Invitational 23. juni | Drobak Golf

Joakim Marksten Invitational 23. juni

Lørdag 23. juni er det igjen duket for paragolf-demonstrasjon og -turnering for funksjonshemmede og bevegelseshemmede her på Drøbak Golfklubb og bane kl 14:30 – 16:00:
-Personer fra 16 år og oppover - med nedsatt funksjonsevne - og andre, inviteres til å prøve forskjellig utstyr sammen med oss, sier Per Hansen, som leder avdelingen Golf Grønn Glede (GGG) i Drøbak Golfklubb, og forteller om bla en spesialbil for personer som er lamme og ikke kan gå og stå, samt en golfscooter og golfbiler for spillere som ikke klarer å gå langt, og som trenger transporthjelp underveis.
–Paragolfer’n er en elektrisk rullestol, som er tilpasset sittende golfspillere, forteller Hansen og minner om at golf er en idrett som er velegnet for de fleste.

Turnering for funksjonshemmede fra hele Østlandet:
Drøbak GK og Norges Golfforbund (NGF) inviterer også til en egen turnering for golfspillere med nedsatt funksjonsevne: Joakim Marksten Invitational - her spiller funksjonshemmede en såkalt «scramble» med tre spillere per lag. Publikum kan følge spillerne fra hull til hull.

Golf som «medisin»
Turneringen har fått navn etter den unge, norske alpinisten Joakim Marksten, som brakk ryggen mens han studerte i USA, og som tidligere har uttalt at golfen var den beste «medisinen» han fikk etter ulykken. Joakim Marksten, som døde for noen år siden, sa dette til NRK Vestfold i forbindelse med et tilsvarende paragolf-arrangement i august 2011: -Golf er den eneste idretten hvor funksjonshemmede konkurrerer på lik linje med andre, og i samme klasse. Det som er så fint med golf er at i golf så spiller vi med golf-handikap og ikke ut fra fysisk handikap, sa Marksten den gang, og la vekt på at han også kunne spille mange turneringer med helt vanlige golfspillere. -Golf er altså den eneste idretten hvor funksjonshemmede konkurrerer på lik linje med andre – og i samme klasse, sa Marksten til NRK i 2011 og avsluttet slik: – Golf er helt uunnværlig for meg. Det er den beste medisinen jeg noen gang har tatt, å være på golfbanen i fire - fem timer, ofte i strålende vær, kose meg med gode venner. Det er helt fantastisk – jeg kunne ikke klart meg uten!

INFORMASJON

DRØBAK GOLFKLUBB

Belsjøveien 50 – 1445 Drøbak
E-post: dgk@drobakgolf.no
Tlf. 64 98 96 50
Ta meg hit (kart)

Green fee:

Hverdager:            fra kr 450,-
Helg/Helligdager: fra kr 490,-

VÅRE STØTTESPILLERE

Se sponsorer