NM i golf for funksjonshemmede og døve 2017

Lørdag og søndag arrangeres det NM i golf for funksjonshemmede og døve på Drøbak Golfklubbs bane, forteller turneringsledere, Jens Gilboe i Drøbak Golfklubb (DGK):

Totalt stiller et tyvetalls golfspillere i tre klasser – ên for døve, og to klasser for funksjonshemmede – med blant andre den bevegelseshemmede multiidrettsmannen Trygve Steinar Toskedal Larsen (45) med hcp 7 i klasse A.  Han mistet det ene beinet i en motorsykkelulykke i 2001, men har senere markert seg i en rekke vinter- og sommeridretter – blant annet i golf.  Den ene av to deltagere i klassen for døve, er årets norske bronsevinner fra VM i Danmark i juli – 23-årige Andrea Hjellegjerde.

Turneringen, som arrangeres av Norges Golfforbund, starter med såkalt innspill – hvor spillerne gjør seg kjent med banen – fredag 18. august. Denne dagen kan også spillere, som ikke allerede er kvalifisert, spille kvalifiseringsrunde. Lørdag spilles så den første 18-hullsrunden, fulgt av en 18-hulls finalerunde søndag 20. august. Turneringen spilles i fire klasser; slagspill uten handicap og slaggolf med handicap, for henholdsvis funksjonshemmede og døve. Damer og herrer spiller i samme klasse, og beste dame i hver klasse premieres. Høyeste hcp for deltakelse er 36. En forutsetning for å få en plassering i NM for funksjonshemmede og døve 2017 er at man har gjennomført Antidoping Norge sitt e-læringsprogram «Ren Utøver» på www.renutover.no før turneringen starter. Dette dokumenteres med utskrevet kursbevis.

Trygve Steinar Toskedal Larsen (45) deltar i NM for døve og funksjonshemmede i helgen, og er en av favorittene i klasse A for funksjonshemmede. Han mistet beinet i en motorsykkelulykke i 2001, men har senere markert seg i en rekke vinter- og sommeridretter – blant annet i golf. (Foto: Norges Golfforbund)

23-årige Andrea Hjellegjerde er – med en fersk bronsemedalje fr VM i golf for døve i juli i år – en av deltakerne under helges NM i golf for døve og funksjonshemmede i Drøbak. (Foto: Norges Golfforbund)

                                                                                                                                             

Pressekontakt: J. Ketil Steine – mobil 4746 4183    jksteine@broadpark.no                    

INFORMASJON

DRØBAK GOLFKLUBB

Belsjøveien 50 – 1445 Drøbak
E-post: dgk@drobakgolf.no
Tlf. 64 98 96 50
Ta meg hit (kart)

Green fee:

Hverdager:            fra kr 450,-
Helg/Helligdager: fra kr 490,-

VÅRE STØTTESPILLERE

Se sponsorer