Mikkel Antonsen (15) helt til topps i Spania

En av Drøbak Golfklubbs lovende juniorspillere – 15-årige Mikkel Antonsen – gikk helt til topps i siste helgs turnering "Compeonato De Alicante" på Villaitana i Alicante i Spania. Turneringen var en såkalt WAGR-turnering, og dermed blir Mikkel registrert på listen over verdens beste amatørspillere - WAGR World Amateur Golf Ranking. Drøbak Golfklubbs Sandra Nordaas er nr. 2 blant de 31 norske damene på denne listen.

-Registrering på denne listen var et av Mikkels delmål i 2017, og nå er han på plass allerede i januar, sier en fornøyd far Helge Antonsen i en epost, og forteller at turneringen samlet spillere i alle aldre, med premieklasser for spillere under 16 år, under 18 år og Totalt.

-Siden Mikkel vant totalt, og kun er 15 år, «måtte» han frem og motta hele tre pokaler for alle klassene, sier Antonsen og forteller at Mikkel holdt sin takke- og seierstale - som skikken er, både i Norge og Spania - på spansk.

 Storspill i møkkavær
Golferfaringene fra Drøbak – hvor det kan både regne og blåse – kom godt med i turneringene i Spania: - Det var et ufyselig vær på lørdag, og 1. runde ble avlyst etter ett hull, sier Helge Antonsen og forteller at på søndag var det – om mulig – enda verre: -Et skikkelig «møkkavær» - hvor store deler av banen i perioder sto under vann. Søndag morgen var jeg sikker på at turneringen ville bli avlyst pga alt regnet som bøttet ned hele natten og gjennom hele lørdagen, men så valgte de heldigvis å fortsette, forteller han: -Mikkel har god trening i å spille i regnvær på Drøbak Golfklubbs bane, og «knallet til» med en utrolig 73 runde – ett slag over banens par 72, som er 6300 meter lang fra de hvite utslagene.

Etter den såkalte cut’en, gikk 32 herrer og 10 damer videre til to runder mandag. Mikkel hadde bare ett slags ledelse, men fulgte flott opp i regnværet i mandag morgen - med en 72 runde (på banens «par»). Han spilte sikkert, og slo sin makker fra Madrid med fem slag, og sikret ledelse med hele seks slag før siste runde. -Siste runde begynte heller dårlig, og han var 4 over par allerede etter 6 hull, men så klarte han å finne tilbake til det gode spillet og sikret til slutt seieren med tre slags margin, forteller en fornøyd far Helge Antonsen.

Junior norgesmester i fjor – nå på listen over de unge lovende:
I fjor ble Mikkel Antonsen – som da var 14 - norgesmester i den yngste gutteklassen. Han bor fortsatt deler av året i Spania, og spilte seg i 2015 til bronse i NM i klassen U15.

Norges Golfforbund (NGF) har i år tatt ut 14 lovende juniorspillere – blant dem Mikkel Antonsen – i en talentutviklingstropp, som er NGFs satsning for å hjelpe unge utøvere - født mellom 2000 og 2003.

-Mikkel har trent godt i hele høst og vinter, og bla. deltatt på NGFs talentsamling i Spania i november, hvor han har fått god oppfølging fra NGFs trenere i etterkant, sier Helge Antonsen, og forteller videre: - Årets første turneringen var en proff-turnering over to runder i midten av januar, der Mikkel og to andre amatører fikk invitasjoner til å delta. Turneringen var også på Villaitana, fra sort utslag 6600 meter: -Mikkel tok godt vare på invitasjonen, selv om den første runden var preget av mye vind: Mikkel berget seg godt, og kom inn på +7 og en 18. plass etter første dag. Den andre runden gikk i mye regnvær, men med mindre vind. Mye overvann på greenene ga en utsettelse på en time etter 3 hull. -Mikkel startet bra, og etter pausen tok han frem godspillet med +1 (73 slag) som dagens beste resultat. Dermed klatret han opp på resultatlisten til en flott 7. plass av 54 spillere - hvorav 51 proffer og tre amatører, avslutter en fornøyd Helge Antonsen.


15-årige Mikkel Antonsen i Drøbak Golfklubb – her sammen med vinneren av jenteklassen, spanske Beatriz Quintas Mosquera - kan nå kalle seg Alicantemester i golf 2017, i tillegg til at han ble norgesmester her hjemme i klassen under 15 år i 2016. (Foto: Privat)Det blåste mye – her er Mikkel Antonsen «i vinden» - på en av greenene. (Foto: Privat)

INFORMASJON

DRØBAK GOLFKLUBB

Belsjøveien 50 – 1445 Drøbak
E-post: dgk@drobakgolf.no
Tlf. 64 98 96 50
Ta meg hit (kart)

Green fee:

Hverdager:            fra kr 450,-
Helg/Helligdager: fra kr 490,-

VÅRE STØTTESPILLERE

Se sponsorer