Mikkel (15) fra Drøbak tidenes yngste NM-golfvinner for herrer

15-årige Mikkel Antonsen fra Drøbak Golfklubb (DGK ) avsluttet søndag sin utrolige drømmegolfuke med en sluttspurt av de sjeldne under årets NM i golf på Atlungstad golfbane ved Mjøsa. Mikkels tangering av banerekorden sørget for at han ble tidenes yngste norgesmester for herrer – og nest yngste totalt.

For vel en uke siden satte Mikkel ny banerekord – med utrolige 63 slag - på Bogstad ved Oslo, og ble til slutt nr. 3 i det uoffisielle Junior-EM i golf.

Avslutningsrunden i årets NM så lenge ut til å bli en ren duell mellom to andre spillere, men så kom imidlertid unge Mikkel, som ledet etter den første runden torsdag, i en forrykende fart: Etter et skikkelig avslutningsrykk søndag, kan 15-åringen fra Drøbak nå kalle seg norgesmester. – Det er helt fantastisk, og alt «satt» som det skulle avslutningsdagen, sier Mikkel til AMTA: -Jeg har egentlig ikke ord.

Birdie-maskin

Bladet Norsk Golf forteller at Antonsen kom «raskt ut av portene» søndag med birdie allerede på åpningshullet: Etter syv par på rad i kraftig regnvær tråkket han for alvor på gassen da det begynte å klarne opp, og med tre birdies på rad fra hull 9 til 12, samtidig som lederballen ikke klarte å distansere seg selv fra resten av feltet, øynet han plutselig et håp om seier. Antonsen fulgte opp med dagens femte birdie på hull 16, og da han gjorde enda en birdie på det spektakulære 17. hullet ved Mjøsa, fikk han beskjed om at han var i delt ledelse. – Frem til da visste jeg ikke helt hvordan jeg lå an. Jeg følte at jeg måtte gjøre en birdie på det siste hullet for å lede med ett slag og sette press på de bak, sier Antonsen til Norsk Golf.

Kun slått av Tutta

Etter å ha fylt ut scorekortet for 65 slag, en tangering av banerekorden, som ble satt på fredag, ventet noen nervøse minutter for Mikkel, som fulgte spent med på lederballen på hull 18. Nå er han tidenes første 15-åring som vinner NM for herrer og den nest yngste NM-vinneren noensinne, kun fire måneder eldre enn hva Suzann Pettersen var da hun vant NM i 1996. Antonsen fyller 16 år i desember. – Det er gøy å være den yngste NM-vinneren. Det er en fin bekreftelse på at jeg er i rute,  avslutter han. Antonsen vant forøvrig også NM i fjor – da i U15-klasse i junior-NM.

 

Mikkel Antonsen (15) fra Drøbak Golfklubb ble tidenes yngste herre-vinner i golf-NM på søndag. De siste årene har familien bodd i Spania, men flytter nå tilbake til Norge, og Mikkel starter litt senere i høst ved Wang Toppidrett i Fredrikstad. -Jeg har alltid likt meg i Drøbak Golfklubb, og kommer til å fortsette i klubben. Jeg er også meget godt fornøyd med klubbens satsing på juniorgolf, sier Mikkel til Amta – her utenfor DGKs klubbhus ved Nordre Belsjø – med Kongepokalen, mesterskapspokalen og NM-medaljen. (Foto: J. Ketil Steine/DGK)

                                                                                                                                                                                            

Pressekontakt: J. Ketil Steine – mobil 4746 4183              jksteine@broadpark.no                               

INFORMASJON

DRØBAK GOLFKLUBB

Belsjøveien 50 – 1445 Drøbak
E-post: dgk@drobakgolf.no
Tlf. 64 98 96 50
Ta meg hit (kart)

Green fee:

Hverdager:            fra kr 450,-
Helg/Helligdager: fra kr 490,-

VÅRE STØTTESPILLERE

Se sponsorer