12-årige Karl Ferdinand slo ballen «rett i koppen»

En av Drøbak Golfklubbs lovende juniorspillere, 12-årige Karl Ferdinand Støre, slo ballen «rett-i-koppen» - eller Hole-in-one (HIO) som det kalles på golfspråket, på par tre-hull nr 17 forleden.

-Dette er den første HIO’en vi har registrert hittil i år, og Karl Ferdinand tangerer dermed «yngsterekorden» for HOI på vår bane – med Philip Lindberg Bondestad, som også var 12 år da han slo ballen «rett i koppen», sier daglig leder Jens Gilboe i DGK.

Kjente det i ryggen

-Joda, jeg kjente det i ryggmargen, innrømmer unge Karl Ferdinand, og forteller at han spilte sammen med golfkamerat Alexander Naglestad, som bevitner slaget på hull nr. 17 – som ideelt skal slås på tre slag, som er hullets «par». -Jeg fikk en «High five» og en klem av makker Aleksander, forteller Karl Ferdinand. Vanligvis spanderer den som slår HIO sjampanje på medspillerne, men siden begge to er for unge til slike utskeielser, spanderte Karl Fredrik vafler og brus. -Og Helge Askautrud i golfkafeen spanderte brusen, forteller en fornøyd Karl Ferdinand, som har spilt golf i litt mer enn ett år – og i løpet av denne tiden har forbedret sitt handicap fra 36 til 14.

Lovende juniorspillere i DGK

Drøbak Golfklubb har flere lovende juniorspillere, og oppnådd tidligere i sommer en 2. og 4. plass individuelt i Junior-NM. –Når det gjelder lagspill, har vi fortsatt «litt å gå på» sammenlignet med de beste, men årets 7. plass i lag-NM viser at vi bygger juniorlaget «sten på sten», sier pressekontakten i DGK, J. Ketil Steine, og forteller at juniorlaget i år besto av Mikkel Antonsen, Philip Linberg Bondestad, Alexander Naglestad og – nettopp - Karl Ferdinand Støre. Steine minner også om at DGKs Philip Linberg Bondestad (14) tok sølvmedaljen i sitt første Junior-NM i golf i midten av juni, med Alexander Naglestad på 5. plass. I fjor ble DGKs Mikkel Antonsen norgesmester i den yngste gutteklassen. Den samme Mikkel Antonsen plasserte seg på en delt 2. plass under det uoffisielle EM for juniorer på Bogstad for snart to uker siden. -Den første dagen slo Mikkel til med en 63-runde, som er ny banerekord på Bogstad, minner Steine om.

En fornøyd Karl Ferdinand Støre (12) med 5-jernet han slo med, og HIO-ballen, som nå skal opp på veggen i DGKs klubbhus på Nordre Belsjø. (Foto: J. Ketil Steine/DGK)

                                                                                                                                                                                            

Pressekontakt:                 J. Ketil Steine – mobil 4746 4183              jksteine@broadpark.no               

INFORMASJON

DRØBAK GOLFKLUBB

Belsjøveien 50 – 1445 Drøbak
E-post: dgk@drobakgolf.no
Tlf. 64 98 96 50
Ta meg hit (kart)

Green fee:

Hverdager:            fra kr 450,-
Helg/Helligdager: fra kr 490,-

VÅRE STØTTESPILLERE

Se sponsorer