Titleist Tour 22. – 23. august | Drobak Golf

Titleist Tour 22. – 23. august

Årets viktigste juniorturnering til Drøbak Golfklubb i helgen

I helgen er det klart for årets store juniorturnering på Drøbak Golfklubbs bane med 88 av de beste norske juniorspillerne på startlisten. Deltagerne i helgens turnering har kun med seg tre køller og «putter» i bag’en, og det spilles to runder lørdag med start fra hull nr 1 og 10 klokken kl.08:00 og 13:30, samt èn runde på søndag med start fra de samme hullene kl. 08:00.

Titleist Tour er den øverste turneringsserien for juniorer i Norge, og turneringen skaper en god arena for utvikling og forbereder spillerne på internasjonal turneringsdeltagelse.
Jostein Ludvik Ryste – som i juni i år vant Callaway Tour for juniorer på Drøbaks bane – stiller til start i klassen Gutter GU19.
Alexander Naglestad deltar i klassen GU15

Titleist Tour – starten på noe stort?

I løpet av dette året har Drøbak-spillere som for eksempel Sandra Nordaas og Viktor Hovland markert seg godt i internasjonale juniorturneringer: -Turneringer på Titleist Tour teller på den internasjonale amatørrankingen, og gir dermed et bedre grunnlag for norske spillere til å få erfaringer internasjonalt, sier Ryste og forteller at turneringen også er en del av kvalifiseringen for neste års NM for juniorer, hvor Drøbak-spilleren Mikkel Antonsen tok en flott bronseplass i den yngste klassen. Mikkel, som bor store deler av året i Spania, spilte på et såkalt «wild card» fordi han ikke hadde deltatt i bla Titleist Tour, som årlig spilles på 8 norske golfbaner landet rundt: Sola GK i mai, Haugaland GK samt Moss & Rygge GK i juni, Vestfold GK i juli, Stiklestad GK og Oslo GK (NM) tidligere i august, nå i Drøbak og til slutt i Kragerø GK i slutten av august.

To aldersklasser:

Turneringene spilles i to aldersklasser med tilpassede banelengder: Jenter 13-15 år (JU15) med ca. 9 spillere, Jenter 16-19 år (JU19) med ca. 18 spillere, Gutter 13-15 år (GU15) med ca 12 spillere og den største klassen - Gutter 16-19 år (GU19) med – med ca. 48 spillere.                                                                                                            

Tre perioder:

Titleist Tour sesongen er delt inn i tre perioder; turnering 1-3, 4-6 og 7-8. Etter hver periode blir spillere "re-ranket" mot nivået under. Spillere som kvalifiserer seg til Titleist Tour gjør dette basert på prestasjoner over tid på Kvaltour Vest/Øst, og får mulighet til å prestere over tid på Titleist Tour (neste periode).

En egen KVALTOUR….

….spilles samtidig som Titleist Tour 2-6 i to landsdeler (Vest og Øst) med samme aldersinndeling som Titleist Tour. Etter hver periode på Titleist Tour blir spillere "re-ranket" mot Kvaltour. Spillere som presterer over tid på Kvaltour får muligheten til å spille neste periode på Titleist Tour.

REGIONALE TURNERINGER

Titleist Tour - og Kvaltour - er turneringer kun for et fåtall av juniorene. I hver region arrangeres en rekke ulike turneringer og konkurranser for juniorer hvor glede, mestring og miljø har stort fokus. Alle juniorer - uavhengig av kjønn, alder, nivå og ambisjoner -  oppfordres sterkt om å delta i de regionale aktivitetene, også spillere som måtte være kvalifisert til Titleist Tour.

http://www.golfforbundet.no/assets/files/spiller/turneringer/titleist_tour_2015/deltagerliste-drobak_1.pdf

                               

Mediekontakt DGK: J. Ketil Steine – mobil 47464183 jksteine@broadpark.no              

 

 

 

 

 

 

 

INFORMASJON

DRØBAK GOLFKLUBB

Belsjøveien 50 – 1445 Drøbak
E-post: dgk@drobakgolf.no
Tlf. 64 98 96 50
Ta meg hit (kart)

Green fee:

Hverdager:            fra kr 450,-
Helg/Helligdager: fra kr 490,-

VÅRE STØTTESPILLERE

Se sponsorer