Norsk Seniorgolf i Drøbak | Drobak Golf

Norsk Seniorgolf i Drøbak

 

Guy H. Hannerfalk ble beste Drøbak-spiller i Norsk Seniorgolfs turnering i Drøbak sist torsdag – med en 2. plass i klasse 4 (Hcp 16-19,9). Andre Drøbak-spillere med gode resultater var Marit Munthe-Kaas med en 3. plass i klasse 2 (Hcp 9-11,9) og Jan Erik Evensen med en 3. plass i Klasse 1 (Hcp 0-8,9).

Over 100 seniorgolfere – menn over 55 og kvinner over 50 fra et 30-talls klubber i Østlandsområdet – deltok i de fem klassene i denne runden av Norsk Seniorgolfs turnering sist torsdag. Fra DGK deltok fem senior damer og fem senior menn-

En «Hole-in-one» under turneringen

Det ble registrert en «Hole-in-one» under turneringen: Morten Schelle fra Losby Golfklubb slo ballen «rett i koppen» på hull 17 – par 3-hullet midtveis på Ullerudsletta, og måtte spandere boblevann etter turneringen, som fikk følgende klassevinnere:

Kl 1 hcp 0-8,9:            Geir Spanli, Losby GK, med 77 slag
Kl 2 hcp 9-11,9:          Terje Engebretsen, Aurskog Finstadbru GK med 82 slag
Kl 3 hcp 12-15,9:        Rolf A Andersen, Kongsberg GK med 80 slag
Kl 4 hcp 16-19,9:        Øivind Nordanger, Østmarka GK med 68 slag
Kl 5 hcp 20-36:           Per-Kristian Paulsboe, Ski GK med 69 slag
På Norsk Seniorgolfs nettside skriver NSGs leder – Drøbak-mannen Espen Olafsen - at «Byfolk koser seg fortsatt i "Badebyen", og minner om at «på midten av 1800-tallet begynte Oslo-fiff, kunstnere og bohemer å reise til Drøbak om sommeren for å kurere alskens urbane lidelser med sol, sand og kaldt salt sjøvann. Da flyttet lokalbefolkningen inn i hønsehus og vedskjul, og leide ut de koselige små husene sine for en kjærkommen slant inn i den stille vinternatten. Det var mange "forfriskende" badeanstalter i byen på den tiden, noe "Badehusgata" er et sannhetsvitne på. Det var betydelig mer liv og skum i gatene da et av byens godt besøkte vannhull het " Festiviteten". Da var det sommerball, juball og haraball over en lav sko. Nå går det for det meste i badeball, volleyball, fotball og ikke minst det vi golfspillere baller til for selv i det grønne. Skjønt Morten Schjelle rettet opp i mye tullball i 16 hull ved å sette ballen rett i bøtta på 17. Golfglede som får selv en sindig kar til å bli litt mo i knærne…»

Bilde 1 Guy Hannerfalk

Guy H. Hannerfalk, Drøbak Golfklubb, ble beste Drøbak-spiller i Norsk Seniorgolfs turnering sist torsdag – med en 2. plass i klasse 4 (Hcp 16-19,9). (Foto: J. Ketil Steine, DGK)

Bilde 2 Olafsen Gilboe og Hoel

Drøbaks Espen Olafsen (th) er daglig leder i Norsk Seniorgolf – her sammen med daglig leder i DGK, Jens Gilboe, og turneringskoordinatoren i Norsk Seniorgolf, Lars Johan Hoel fra Losby Golfklubb, til venstre. (Foto: J. Ketil Steine, DGK)

 

                                                                                                                                             

Mediekontakt DGK: J. Ketil Steine – mobil 47464183 jksteine@broadpark.no                 

 

 

INFORMASJON

DRØBAK GOLFKLUBB

Belsjøveien 50 – 1445 Drøbak
E-post: dgk@drobakgolf.no
Tlf. 64 98 96 50
Ta meg hit (kart)

Green fee:

Hverdager:            fra kr 450,-
Helg/Helligdager: fra kr 490,-

VÅRE STØTTESPILLERE

Se sponsorer