Men in action – Flyktninger fikk prøve golf | Drobak Golf

Men in action – Flyktninger fikk prøve golf

Gjennom samarbeidet med Einar Holm-Johnsen og flere frivillige i«Drøbaksvenner», som er del av Frivilligsentralen i Frogn, arrangerte vi en golfkveld for ny bosatte flyktninger i kommunen. Gruppen arbeider spesielt med fokus på mannlige flyktninger. De har ca 40 navn på sin kontaktliste. Grunnet svært dårlig vær på formiddagen møtte det ikke opp så mange. De som kom fikk innføring av de frivillige i Golf Grønn Glede etter at vi  hadde spist og fått pratet litt sammen.

Målet med arbeidet til "Drøbaksvenner" er å skape aktiviteter som bidrar til god integrering. Siden flyktningene har dårlig råd er det fokus på lavkost på deres arrangementer. Da det er menn det fokuserer  på, legges det opp til litt «actionfylt» aktivitet så som å spille bowles i Gamle gymsal, boccia i Badeparken, omvisning på Oscarsborg, tur på Håøya, garnfiske m.m. De kaller konseptet «MEN IN ACTION».
Drøbak Golfklubb søkte i år om midler fra Norges Idrettsforbunds flyktningfond og var så heldig å få 15000,- . Disse midlene skal bla. brukes til å dekke kostnader til aktiviteter som dette. Takk til NIF 🙂

En stor takk går også til de frivillige i Golf Grønn Glede  - Drøbak Golfklubb  som igjen stilte opp for å gi flyktningene en første innføring i golfspillet.

 

  • 26-årige Mohannad Rashoud (i midten) kom fra Syria for to år siden, og bor nå i Drøbak. Her sammen med Einar Holm-Johnsen fra Drøbaksvenner og GGG´s Per Hansen. (Foto: J. Ketil Steine, DGK)

 

  • Mannlige flyktninger i Frogn får første innføring i golf  (Foto: J. Ketil Steine, DGK)

                                                                                                                                             

Pressekontakt: J. Ketil Steine – mobil 4746 4183     jksteine@broadpark.no                    

INFORMASJON

DRØBAK GOLFKLUBB

Belsjøveien 50 – 1445 Drøbak
E-post: dgk@drobakgolf.no
Tlf. 64 98 96 50
Ta meg hit (kart)

Green fee:

Hverdager:            fra kr 450,-
Helg/Helligdager: fra kr 490,-

VÅRE STØTTESPILLERE

Se sponsorer