Sesongen er over… | Drobak Golf

Sesongen er over…

Midtveis i oktober - med flotte høstdager og ditto spilleforhold – var sesongen i Drøbak Golfklubb slutt, og forberedelsene til «vinterdvalen» var i full gang. Foreløpige resultater for 2015-sesongen i Drøbak Golfklubb viser økning «på alle fronter»:

 -Totalt ble det registrert nesten 31 000 spillerunder på banen i år – mot vel 30 300 i fjor og av disse var 3900 gjestespill-runder mot vel 3750 i 2014: -Medlemmene i DGK stod selv for nesten 16000 spillerunder mot nesten 15600 i fjor.  I snitt gikk hvert medlem vel 10 spillerunder i år – i 2014 var antallet ca 9,5. Totalt ble det registrert vel 10300 turneringsrunder, mot vel 9350 i 2014 og Drøbak Golfklubb fikk totalt 171 nye medlemmer i 2015 – hvorav 26 er nye barn og unge. Antallet medlemmer økte med det netto ca 60 fra 2014 til i år - til totalt 1629 medlemmer i 2015.

 

Satsing på barn og unge

-Vi har de siste årene satset spesielt på barn og unge – med bla Golfkarusellrenn og Golf Camp’er – med god hjelp av flere av våre egne juniorspillere ,og med god støtte fra våre samarbeidspartnere på juniorarbeidet i klubben; Drøbak Elektriske og Energi Salg Norge – i løpet av året, og dette viktige arbeidet vil fortsette også neste år: -I år har vi hatt tre Camper med totalt 108 deltagere i alderen 6 – 16 år, og vi fikk 18 nye juniorer og fire foreldre som nye medlemmer etter campene. Totalt 124 barn har deltatt på de tre Golfkarusellrennene – ca 15 ble med på Golfcamp etter dette. Klubben har også arrangert to turneringer med sosiale samlinger for jenter og gutter i alderen 18-35 år.

Gode sportslige resultater – nasjonalt og internasjonalt

En aktiv satsing på barn og unge viser også gode sportslige resultater – både nasjonalt og internasjonalt: -Juniorspillere som Sandra Nordaas og Viktor Hovland har det siste året markert seg helt i toppen både nasjonalt og internasjonalt. Sandra Nordaas vant det åpne britiske mesterskapet for junior damer – og dermed fikk plass på det europeiske laget i Junior Solheim Cup i Tyskland i september.

Viktor Hovland var med og reddet det europeiske juniorlaget i konkurransen mot laget fra de britiske øyer i slutten av august, mens 13-årige Mikkel Antonsen sikret seg bronseplassen i U15-klassen under årets NM for juniorer på Bogstad GK. Viktor Hovland var også med og sikret en bronsemedalje til Norge i EM i lag-golf i juli, mens Jostein Ludvik Ryste markerte seg i Callaway Tour for juniorer. Både Sandra og Viktor – samt flere andre lovende juniorspillere – er et «resultat» av godt juniorarbeid i klubben – og, ikke minst, god instruksjon og trening hos Pro’ene Jim McGowan og Jørgen Hillås.

Også seniorene har markert seg:

Også de «voksne» Drøbak-spillerne har markert seg i 2015: Seniordamene gjorde rent bord i landsfinalen i Larvik i slutten av august, og Torbjørn Togstad fra DGK deltok på vinnerlaget i

EM for seniorer over 70 år. Ellers har seniorggruppen arrangert ukentlige turneringer for de eldste damene og herrene – med god deltagelse – gjennom hele sesongen. Klubben har også arrangert egne «jentekvelder» og invitert alle damene i klubben – med venninner – og det møtte over 60 damer – hvorav halvdelen spilte på banen, mens de øvrige fikk en første innføring i golfspillet.

Får skryt som turneringsarrangør

Drøbak Golfklubb har også i år arrangert en rekke nasjonale turneringer i tillegg til et utall mindre turneringer for sponsorer og samarbeidspartnere. I slutten av mai arrangerte DGK den store internasjonale Drøbak Ladies Open – LET Access Nordea Tour med 120 deltakere  fra 20 land, og fikk uforbeholden ros fra hovedarrangøren og Norges Golfforbund: -DGK har satt en flott standard for norske klubber som skal arrangere internasjonale proff-turneringer, sa Ruth Anne Bjørnstad fra LET Access/Nordea Tour 2015 i sin takk til klubbens ledelse, greenkeeper Bjørn Fleisje og hans medarbeider, samt de mange frivillige i klubben, og ga klubbens styreleder, Rune Hillås, en plakett med teksten «offisiell arrangør av proff-turneringer».

Head Pro Jim McGowan: En flott sesong

Selv om mange vil hevde at årets sommer i Badebyen var «under pari», er ikke Head Pro i DGK, Jim McGowan, enig: -Vi har hatt en flott sesong. For oss er rundt 20 plussgrader og overskyet vær flotte forhold for golfspill, sier en fornøyd Jim McGowan. I disse dager har han flyttet «butikken» fra Nordre Belsjø til golfsentere på Haug gård midtveis mellom Drøbak og Ås, hvor han fortsetter virksomheten med trenings- og instruksjonstimer, salg av golfutstyr og reparasjon av golfkøller frem til neste sesong starter igjen i april-mai neste år.

Greenkeeperen: En «grei» sesong!

Banemannskapet på Drøbak Golfklubbs bane har fått mange godord i 2015 – både fra medlemmer, gjestespillere og fra deltagerne i de nasjonale og internasjonale turneringene. -Det har vært en grei sesong. Våren kom riktignok sent i gang i år, og varmen lot vente på seg, sier greenkeeper Bjørn Fleisje og forteller at veksten derfor kom sent i gang: -Men da varmen kom, grodde det godt på hele banen. Banen har derfor fremstått i bedre skikk enn noen gang, ifølge medlemmer med fartstid siden banen åpnet, og vi takker for den attesten, sier en fornøyd greenkeeper, og forteller at et soppangrep på sensommeren medførte noe ekstra arbeid. Fleisje forteller avslutningsvis at banemannskapene nå er vi i full gang med vinterklargjøringen, og at de konsentrerer seg om bla veiskuldrene langs tilgrensede veier, samt grøfting, drenering og generelt vedlikehold før vinteren kommer. -Vi går vinteren i møte med forsiktig optimisme, og håper på en tørr kald vinter, håper greenkeeper Bjørn Fleisje.

 «Gå ikke på plenen» vinterstid

–Vi gjerder også inn alle greenene slik at vi unngår at publikum går over disse vinterstid, sier Fleisje og forteller at skispor og andre spor over greenen fører hardpakking av snøen og til slutt ising, som kan ødelegge disse kortklipte delene av banen. Rundt øvingsgreenene på drivingrangen blir det også i år satt opp røde skinett for å hindre at skiløperne krysser disse. –Det er viktig å minne om at «gå ikke på plenen vinterstid», så kan vi presentere en flott bane med grønne, fine greener også neste år – når vi åpner, avslutter Fleisje, som allerede nå takker turgåerne og skiløperne for at de tar hensyn når de nå «overtar» DGKs parkbane. 

Golfkafèen stengt - restauranten «åpen»

Selv om golfkafèen stengte i begynnelsen av oktober – er golfrestauranten fortsatt åpen – for lukkede selskaper og catering: -Helårsdriften vår er basert på seks måneder golfkafè  - fra mai til i oktober – og lukkede selskaper og catering hele året, sier driveren Helge-Trygve Askautrud og forteller om mange hyggelige gjester både i golfsesongen og resten av året: -Nå er vi snart i gang med julebordene, mye er bestilt, men vi har fortsatt noe ledig, sier Askautrud og forteller at han tar opptil 56 gjester i restauranten på Nordre Belsjø.

Golf for alle: DGK også aktiv innen Golf Grønn Glede

Drøbak Golfklubb har i mange år vært aktiv innen Golf Grønn Glede - GGG – et golftilbud som tilrettelegges for personer som av ulike årsaker trenger ekstra hjelp. -Golf Grønn Glede i Drøbak har fått mange medlemmer, som av ulike årsaker er eller har vært utenfor arbeidslivet; langtidssykemeldte, uføre eller bevegelseshemmede, syns- eller hørselshemmede, sier Per Hansen, som leder GGG i Drøbak Golfklubb: -I 2015 har GGG hatt faste aktiviteter for vel 60 deltakere på dagtid tre dager i uka - med trening og spill på banen for helt nye og allerede etablerte GGG’ere. Nå fortsetter sesongen innendørs, sier Hansen og forteller at helsepersonell i området har vært - og er - en meget viktig målgruppe i dette året: -Vi har arbeidet for å få kontakt med leger og annet helsepersonell for at disse eventuelt kan formidle kontakt til oss slik at vi kan informere pasientene om et godt, variert og usnobbete aktivitetstilbud, som er tilrettelagt for alle. -Golf er en fysisk aktivitet med moderat intensitet, og passer for de fleste: Vi er ute, trener og lærer å spille golf, og etter hvert mestrer de fleste spillet på treningsfeltene. GGG har et godt og trygt sosialt miljø og vi har en rekke sosiale aktiviteter for alle, avslutter Per Hansen.

Jim McGowan 2015

 Head Pro Jim McGowan. (Foto: J. Ketil Steine/DGK)

Bjørn Fleisje 2015_2

Greenkeeper Bjørn Fleisje. (Foto: J. Ketil Steine/DGK)

Helge-Trygve Askautrud 2015

Kafè- og restaurantdriver Helge-Trygve Askautrud. (Foto: J. Ketil Steine/DGK)

Per Hansen 2015

Leder av Golf Grønn Glede i DGK, Per Hansen. (Foto: J. Ketil Steine/DGK)

INFORMASJON

DRØBAK GOLFKLUBB

Belsjøveien 50 – 1445 Drøbak
E-post: dgk@drobakgolf.no
Tlf. 64 98 96 50
Ta meg hit (kart)

Green fee:

Hverdager:            fra kr 450,-
Helg/Helligdager: fra kr 490,-

VÅRE STØTTESPILLERE

Se sponsorer