Golftinget 2013 | Drobak Golf

Golftinget 2013

PRESSEMELDING FRA NORGES GOLFFORBUND:

Vil ha Solheim Cup til Norge

Flere jenter og kvinner til golfen, 5000 nyrekrutteringer per år og ja til en Solheim Cup-søknad. Golftinget i Kristiansand ga golf-Norge mange og store oppgaver å jobbe med.

(Kristiansand, 24. november 2013) Golfidretten har slitt i motbakke de siste årene. Et frafall i medlemskap på gjennomsnittlig tre prosent per år siden 2009 har sendt forbundet ned til en fjerdeplass på lista over største særforbund. I tillegg er det økonomisk utfordrende å drifte golfanlegg i Norge.

Det var imidlertid et offensivt Golfting som i helgen kom sammen for å stake ut kursen for golf-Norge de kommende fire år.

 

Ja til Solheim Cup

Norges Golfforbunds styre ønsker ett av verdens største idrettsarrangementer til Norge kvinnelige. Det gjør også de norske golfklubbene som enstemmig ga klarsignal for å iverksette arbeidet med en norsk Solheim Cup-søknad for 2019.

 

Kan bli mediehus

Norsk Golf er med sine åtte utgivelser i året og rundt 100.000 lesere ett av de større magasinene i Norge. Både Aller og senest Sportmedia har utgitt publikasjonen, men nå er det slutt. Golftinget ga styret fullmakt til å opprette et eget selskap som skal utgi Norsk Golf, nettstedet norskgolf.no, samt eventuelle nye digitale informasjonsløsninger for nettbrett og mobil.

 

Satser på ivaretakelse

Golf-Norge har rekruttert jevnt de siste årene. Utfordringen har vært at frafallet har vært større enn tilstrømmingen. Det skal gjøres noe med etter at Golftinget vedtok en virksomhetsplan med fokus på å ivareta eksisterende medlemmer.

 

Andreassen med fornyet tillit

Valgkomiteen i Norges Golfforbund ønsket Finn H. Andreassen (69) som president for to nye år. Golftinget var helt enig og den profilerte mediemannen blir golf-Norges øverste leder de neste to årene. I tillegg ble Wenche Pedersen fra Varanger GK valgt til ny visepresident, mens Dag Kirchoff (Kjekstad GK) og Einar I. Lohne (Grini GK) fikk fornyet tillit. Edith Kalve (Fana GK) og Tore Nyrén (Stavanger GK) er nye styremedlemmer, mens Vegard Aune (Trondheim GK) og Anne Elisabeth Næstvold (Bærum GK) ble valgt som varamedlemmer.

NGF Styret 2013-15

fv. Anne Elisabeth Næstvold, Tore Nyrén, Edith Kalve, Vegard Aune, Dag Kirchoff og Einar I. Lohne. Bak Wenche Pedersen og Finn H. Andreassen.

INFORMASJON

DRØBAK GOLFKLUBB

Belsjøveien 50 – 1445 Drøbak
E-post: dgk@drobakgolf.no
Tlf. 64 98 96 50
Ta meg hit (kart)

Green fee:

Hverdager:            fra kr 450,-
Helg/Helligdager: fra kr 490,-

VÅRE STØTTESPILLERE

Se sponsorer